We hebben weer een aantal leuke nieuwe modules toegevoegd aan KennisHub en de weergave van de bibliotheek is vernieuwd. Je leest het in dit artikel!
Nieuwe weergave KennisHub bibliotheek
De weergave van de Ictivity KennisHub bibliotheek is vernieuwd waardoor je nog gemakkelijker leermodules vindt die aansluiten bij jouw interesses. We zetten alle belangrijke wijzigingen aan de bibliotheek voor je op een rij:
- Overzicht van nieuw toegevoegde activiteiten
Nieuwe leeractiviteiten worden getoond in deze sectie. Zo ben je op de hoogte van de nieuwste modules die zijn verschenen. - Eenvoudig zoeken binnen jouw interessegebied met thema’s
De thema's worden voortaan in een carrousel weergegeven, waar je doorheen kunt bladeren; op deze manier ontdek je wat er beschikbaar is binnen jouw interessegebied. - Collega's binnen jouw afdeling hebben deze activiteiten gedaan
Zie welke leeractiviteiten het meest populair zijn binnen de online leeromgeving van jouw organisatie. - Eenvoudig zoeken naar een bepaalde leeractiviteit
Je kunt nu per leeractiviteit zoeken, hiermee krijg je een overzicht van alle e-learnings, microlearnings, video’s of podcasts. Zo bepaal jij wat het best bij je past.
Nieuwe leermodules
Nieuw in Teams #3
Leer in minder dan 5 minuten de nieuwe functies van Microsoft Teams. In de derde module van Nieuw in Teams is te vinden hoe je kunt voorkomen dat deelnemers de camera kunnen in- en uitschakelen en hoe de verbeterde functionaliteit van ‘Inhoud delen’ er uitziet. In de KennisHub te vinden onder de zoekterm ‘Nieuw in Teams’.
Vergaderopties van een Teams-meeting
In de module over de vergaderopties leer je in ongeveer 5 minuten welke mogelijkheden en opties je hebt bij het organiseren van een Teams vergadering. Wil je deelnemers in de lobby laten wachten? Mag er gechat worden tijdens de vergadering? In de module ‘Vergaderopties, wat zijn dit en wat kan ik ermee?’ leer je hoe je deze (en nog meer) instellingen kunt kiezen voor een optimale Teams vergadering. Te vinden in de KennisHub onder de zoekterm ‘Vergaderopties’.
Teams for owners (English)
De Engelse versie voor Teams voor eigenaars is beschikbaar. As a team owner, you are asked to create a new team. Should it be a private team of a public team? And should members be able to add tabs and apps to the channel? You can find the answers on all your questions and more information about your role as a team owner in this elearning. It takes you 45 minutes to learn the in’s and out’s. Accesseble in the library with the searchterm ‘Teams for owners’.
Hoe authentiek ben jij?
In 10 minuten wordt er kort ingegaan op authenticiteit en kun je voor jezelf helderder krijgen hoe authentiek je bent. Hoe goed ken je jezelf? Ben je de baas over jezelf en ben je bereid om jezelf te zijn? Dit zijn drie basisvragen van waaruit deze microlearning zich verder op voortzet. Te vinden in de KennisHub met de zoekterm ‘Hoe authentiek ben jij?’.
Hoe krijg je het voor elkaar?
In de ‘Hoe Krijg Je Het Voor Elkaar?’ podcast gaat Reinier Ladan op onderzoek uit naar hoe mensen werken. Wat kunnen we leren van mensen die efficiënt te werk gaan en dingen snel en goed gedaan krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je ja zegt tegen de juiste dingen en daardoor nee zegt tegen de rest? Wat is er allemaal nodig om succesvolle producten en diensten in de markt te zetten? Kun je te ver gaan met productiviteit? Bestaat er een optimale balans tussen je werk- en privéleven? Allemaal vragen die richting geven aan dit onderzoek. De podcast duurt 20 minuten en is te vinden in de KennisHub bibliotheek met de zoekterm ‘Hoe krijg je het voor elkaar?’.
Plannen als vaardigheid ontwikkelen
In deze microlearning wordt je in vier stappen meegenomen hoe je een goede planning kunt maken. Een goede planning is een planning die voor jou werkt, dus die je werkelijk helpt bij het realiseren van je verlangens en doelen. Te vinden in de KennisHub bibliotheek met de zoekterm ‘plannen als vaardigheid ontwikkelen’.
Zeg dag tegen uitstelgedrag
Pas op het laatste moment beginnen aan het schrijven van een rapport, of nog net voor een afspraak een korte voorbereiding doen. Of op alles antwoorden “dat doe ik straks/morgen/later wel”. Komt dat jou bekend voor? Dan zou je wel eens te maken kunnen hebben met uitstelgedrag! In 7 minuten geven we je tips over hoe je ervoor zorgt dat jij nooit meer last minute een verslag moet schrijven. Te vinden met de zoekterm ‘zeg dag tegen uitstelgedrag’.
Wil je meer weten over het online leerportaal KennisHub? Alle informatie vind je hier of vraag gratis een demo aan!
Terug naar overzicht