Verhoog de digitale weerbaarheid van jouw medewerkers
Hebben jouw medewerkers de kennis om een phishing link te herkennen en een aanval af te weren? Weten ze wat te doen als het toch gebeurt? Met ons uitgebreide Security Awareness Programma leren we jouw medewerkers om phishing en andere cyberdreigingen te herkennen en effectief te bestrijden. Door middel van interactieve trainingen en realistische simulaties zorgen we ervoor dat je team alert en voorbereid is op elke mogelijke dreiging.
Maar liefst 95% van alle data-inbreuken begint met een menselijke fout. Phishing is de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit en het aantal incidenten verdubbelt jaarlijks. Als medewerkers niet weten hoe ze zich moeten beschermen, ontstaan er risico’s door zwakke wachtwoorden, onveilige links en andere bedreigingen. Dit maakt jouw organisatie kwetsbaar. Ons Security Awareness Programma, onderdeel van ons Security-portfolio, traint jouw team om phishing te herkennen en af te weren. Zo blijft jouw organisatie veilig. Security begint bij goed getrainde medewerkers!
Het doel van het Security Awareness Programma is het versterken van de ‘human firewall’ van je organisatie. Recente cijfers tonen aan dat bij aanvang van het Security Awareness Programma 1 op de 5 medewerkers in een phishingval trapt. Een jaar na de start van het Security Awareness Programma is dit cijfer gedaald tot minder dan 1 op de 20. Medewerkers zijn op de hoogte van actuele dreigingen en weten hoe ze moeten handelen. Zo kan het verlies van data, reputatie of financiële schade voorkomen worden. Het beschermen van je informatie vraagt meer dan alleen technologie. Het gaat om de mensen die je organisatie vormen en de processen die ze gebruiken.
Om de digitale weerbaarheid van organisaties te versterken heeft de Europese Unie eind 2022 de NIS2-richtlijn aangenomen. Een belangrijk onderwerp dat in NIS2 terugkomt is security awareness. Deze regelgeving focust niet alleen op technische maatregelen, maar ook op het bevorderen van security bewustzijn binnen organisaties. Door middel van een awareness programma kunnen je medewerkers leren hoe ze bedreigingen kunnen herkennen, vermijden en erop reageren. Hiermee voldoet je organisatie beter aan de eisen van NIS2.
Het Security Awareness Programma sluit perfect aan op de doelen van jouw organisatie en medewerkers.
Met phishing-simulaties en online microlearnings bieden we een complete leerervaring. Ons AI-gedreven leerportaal identificeert kwetsbare plekken nauwkeurig. Gerichte phishing-e-mails en leermodules worden naar je team gestuurd. Samen versterken we de beveiliging van je organisatie.
In de eerste fase ontdekken we hoe weerbaar je medewerkers nu zijn en waar je naartoe wilt. We richten het cybersecurityportaal in, starten een testpilot en passen de resultaten aan jouw wensen aan.
Na enkele maanden analyseren we de risico’s en hiaten. De verandermanager bespreekt de voortgang en geeft gericht advies. We houden je organisatie op de hoogte en organiseren een inspirerende bewustwordingssessie.
In de volgende maanden rapporteren en evalueren we regelmatig de voortgang van je team. De verandermanager geeft advies voor optimale gedragsverandering. AI-gestuurde phishing simulaties en leerinterventies worden afgestemd op de specifieke behoeften van je medewerkers.
Vraag gratis een demo aan!
Security awareness training beschermt je organisatie tegen cyberdreigingen door medewerkers te leren hoe ze aanvallen herkennen en voorkomen. Bovendien ben je met de NIS2-richtlijn verplicht om maatregelen te nemen om de digitale weerbaarheid te verhogen.
Het verkleint de kans op datalekken, financieel verlies en reputatieschade. Daarnaast zorgt het voor een veiligere digitale werkomgeving.
Medewerkers leren phishing-e-mails te herkennen en weten hoe ze veilig moeten handelen, wat het risico op succesvolle aanvallen aanzienlijk vermindert.
De ‘human firewall’ verwijst naar de rol van medewerkers in het beveiligen van de organisatie. Goed getrainde medewerkers vormen een eerste verdedigingslinie tegen cyberdreigingen.
Regelmatige training is essentieel. Een doorlopend programma met periodieke updates en simulaties zorgt ervoor dat medewerkers alert blijven.
De BRS geeft inzicht in het risiconiveau van medewerkers op basis van hun gedrag en helpt bij het identificeren van gebieden die verbetering nodig hebben.
AI analyseert waar de zwakke plekken liggen en stemt phishing simulaties en leerinterventies af op de specifieke behoeften van je medewerkers.